Copiii – cadouri unice
Autor: Laurentiu Trica  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Softy in 27/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 7 voturi

De fiecare dată când se naște un copil am putea să îl privim ca pe un cadou cu fundiță, cutiuță și tot ce îi conferă acestuia mister și ne face nerăbdători. Câte speranțe nu ne punem într-un cadou? Ne întrebăm cum o fi, ce o fi, ne dorim să fie într-un fel sau altul și nu de puține ori suntem dezamăgiți... Chiar și așa, mulțumim pentru cadou și nu lăsăm să se vadă dezamăgirea.

Oare cum ar trebui să ne raportăm față de copiii pe care-i considerăm binecuvântări cerești primite de la Dumnezeu, Atotștiutorul, Tatăl nostru? Ar trebui să ne punem întrebarea cum să facem să punem în valoare calitățile copiilor, pe de-o parte, și să venim în întâmpinarea nevoilor lor, pe de altă parte.

Putem privi copiii ca modul lui Dumnezeu de a ne aduce noi provocări, cu fiecare naștere. Fiecare copil este unic, cu potențial egal de a ajunge martir sau călău. Prin unicitatea copiilor, Dumnezeu vrea să ne determine să ne dăm tot interesul pentru a face din familia noastră un colț de rai în care să îi integrăm prin educarea lor, prin adaptarea noastră la unicitatea lor și prin adaptarea constantă a bagajului de preconcepții la noutățile pregătite de Dumnezeu prin ei. Ca o paranteză, același lucru este valabil și pentru noii adolescenți ajunși în familia bisericii.

Trebuie să ne înțelegem copiii și să fim convinși că iubirea, educația creștină și exemplul de părinte este suficient ca ei să Îl caute pe Dumnezeu, iar El să se lase găsit. Dar să nu uităm că unicitatea lor va fi promotorul diversității în lume prin meseriile pe care și le vor alege, prin slujbele spirituale pe care le vor face, prin instrumentele folosite pentru lauda lui Dumnezeu și altele.

Ne-am dori să primim de la Dumnezeu copii de-ale noastre, în educarea cărora să nu depunem prea mult efort, uitând că, în înțelepciunea Lui, Dumnezeu știe cât de monotonă ar fi fost lumea în astfel de condiții. Să ne punem, deci, toată încrederea în Creatorul nostru, în Cel care ne-a zămislit din țărână, fiind pe deplin convinși că din momentul în care a hotărît să ne onoreze cu responsabilitatea unui copil, a și știut ce copil să ne trimită și acum noi trebuie doar să ne îndeplinim rolul la care am fost chemați.

Un cadou minunat din partea Domnului pentru slava Sa! Fiindcă trebuie crescuți pt. slava Domnului, după cum bine spuneți; îndeplinind rolul încredințat nouă și voia lui Dumnezeu pt. ei și noi. Doamne ajută-ne că singuri n-avem nici o șansă!
Înțelepte și folositoare cuvinte. Domnul Dumnezeu să vă binecuvânteze veșnic!
Adăugat în 27/04/2012 de Ioanhapca
Ultimul pasaj este pentru mine "Răspunsul Domnului la rugăciune" (a unei întrebări apărute chiar în zorii acestei zile) Fii binecuvântat!
Adăugat în 27/04/2012 de floridinmaracineni
Era nevoie de astfel de articole!Mare nevoie!Un singur lucru stiu;Cind Domnul ne -a dat copii,in dreptul lor scria numai parintii,nu si orfelinat,abandon,avort,.plecat la lucru in Italia,sau alte tari.Binecuvintarea CElui Viu sa te insoteasca!
Adăugat în 30/04/2012 de sanda_tulics
Un foarte sensibil si plin de intelepciune editorial pe tema binecuvantarii omului de a avea si creste copii dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu. Intradevar copiii nu sunt doar un produs biologic, ci si rezultat al cresterii si educarii acestora in duhul credintiei si al iubirii dumnezeiesti: "Trebuie să ne înțelegem copiii și să fim convinși că iubirea, educația creștină și exemplul de părinte este suficient ca ei să Îl caute pe Dumnezeu, iar El să se lase găsit." Cand reusim sa crestem un copil al lui Dumnezeu, noi onoram si glorificam astfel pe Cel "care a hotărît să ne onoreze cu responsabilitatea unui copil, a și știut ce copil să ne trimită și acum noi trebuie doar să ne îndeplinim rolul la care am fost chemați." Amin.
Adăugat în 08/03/2017 de marin2016
Statistici
  • Vizualizări: 1777
  • Favorită: 4
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni